In het museum bevinden zich vele, vaak nog werkende, radio’s welke zijn gebruikt tijdens de tweede wereldoorlog. Onder de vrijwilligers bevinden zich radio-zendamateurs die beschikken over een licentie om met deze apparatuur, op de toegestane frequenties, te zenden.
Op deze foto ziet U de “radiohut” (of radioshack, zoals zendamateurs dit noemen).
Western Electric SCR-508 radio zendontvanger. Het linker gedeelte is de zender. En de twee rechter-units zijn de ontvangers. Er kan middels drukknoppen snel worden geschakeld tussen frequenties. Deze radio is ook gebruikt in de M4 Sherman tank.
BC-604 zender (FM/CW/AM), 10 kristalgestuurde kanalen 20-27.9Mhz 25W. Bereik 11km.
General Electric BC-652A ontvanger. Welke morse (CW) kan ontvangen van 3.5-6Mhz, hierin valt ook de 80m radio-amateur band. Deze ontvanger maakte deel uit van de SCR-506 radio zendontvanger.
National HRO R106 ontvanger met groot frequentiebereik voor ontvangst van morse (CW) en spraak (AM). Middels insteekmodules kan een ander frequentiegebied worden gekozen. Met de 4 standaard modules kon een gebied van 1.7-30Mhz worden bestreken. Met 5 extra modules kon dit worden uitgebreid met 50kHz-2Mhz. Deze ontvanger is ook veel voor Groot-Brittannië geproduceerd tijdens de tweede wereldoorlog. Ze waren ook in gebruik in Bletchey Park, waar Duitse communicatie werd ontcijferd. Deze radio stamt vermoedelijk uit 1935.
Hallicrafters SX-17 (vermoedelijk). Ontvanger voor morse (CW) en spraak (AM) met zeer groot frequentiebereik van 540kHz-62Mhz.
Wireless Set 19 (WS19). Radio zendontvanger voor morse (CW) en spraak (AM) welke in gebruik was bij de Britten en Canadezen. Toegepast in tanks. Er kon worden gekozen uit 2 frequentiebanden: 2-8Mhz (voor max. 16km) en 229-241Mhz (max. 910m voor onderling contact tussen voertuigen).
Murphy Radio B40 ontvanger voor morse (CW) en spraak (AM). Britse ontvanger voor gebruik in schepen met groot ontvangstbereik van 600kHz – 30Mhz.